Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ! ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ" !

  Τα έχω παίξει ρε παιδιά ! Ή μάλλον όχι. Όχι. Γράψτε λάθος.
 ΌΛΟΙ μας τα έχουμε παίξει με αυτά που ακούμε τις τελευταίες ώρες...για να μη πω τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν !

  Δε περίμενα ποτέ οτι θα φθάναμε σε αυτό το σημείο  ! Είχα τις ενδείξεις, αλλά εθελοτυφλούσα.
 Όλα ξεκίνησαν  την ημέρα  που για  πρώτη φορά άκουσα οτι θα κοπούν μισθοί και συντάξεις. Έμεινα να κοιτάζω μιά την οθόνη της τηλεόραση και μιά τον άνδρα μου με την ελπίδα οτι θα  μου έδινε κάποια εξήγηση σε όλο αυτό που συνέβαινε ! Μάταια !
 
Στη συνέχεια, έβλεπα τις απολύσεις που γίνονταν στην εταιρεία μου. Δεν έδωσα σημασία μέχρι που ήρθε η  ημέρα και μου είπαν "δεν μας είναι εύκολο...αλλά...να...πρέπει να φύγεις" ! Μου ήρθε κατραπακιά ! Νόμιζα οτι θα έκλεινα τα μάτια μου και οτι με το που θα τα άνοιγα, όλα θα γυρνούσαν στους κανονικούς τους ρυθμούς ! Μάταια ! Στη συνέχεια, τα προβλήματα. Οικονομικά ως επι των πλείστων.
  Καθημερινά άκουγα οτι φίλοι και γνωστοί απολύονταν απο τις δουλειές τους, οτι τους κόβαν τους μισθούς, οτι οι εργοδότες τους φέρονταν σαν ζώα εκμεταλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία !
"Θα φύγω, θα πάω Αυστραλία" μου λέγανε ! Στεναχωριόμουνα, οριόμουνα αλλά...μάταια ! Είμασταν όλοι δέσμιοι μιας κατάστασης που δεν ήταν πλεον ελεγχόμενη.

  Μέχρι που ήρθε η στιγμή και είπαμε "Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο" ! Κατεβήκαμε πλατεία ! Ολοι μαζί, για πρώτη φορά ενωμένοι. Φωνάξαμε μέχρι που πια δεν έβγαινε η φωνή μας ! Ξενυχτήσαμε μέχρι που ήρθε ο Μορφέας και μας πήρε στην αγκαλιά του !  Ξεσηκωθήκαμε για να δείξουμε οτι ο Έλληνας δεν ειναι πια κορόϊδο. Ότι δεν θα ανεχθούμε πλεόν την καταπίεση ! Μερικά πραγματα άλλαξαν...άλλα πραγματα όχι.

  Οι εξελίξεις όμως μας προσπερνούν !   Τρέχουν τόσο γρήγορα που πρέπει  να είσαι μαραθωνοδρόμος για να τις φτάσεις !  Ο Τύπος μας τρελαίνει: "θέμα χρόνου η έξοδος της Ελλάδας απο το Ευρώ" / "Δημοψήφισμα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός" / "Πήρε πίσω το δημοψήφισμα" / "Ενδεχόμενη αποχώρηση του ΓΑΠ" / "Δεν παραιτούμαι φέρεται να λεει ο ΓΑΠ" / " Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας λέει ο........"  κ.ο.κ.   Όλα στον αέρα και η Ελλάδα για αλλη μια φορά περίγελος της Ευρώπης και της Αμερικής !  Δυστυχώς το πράγμα χειροτερευσε και πλέον τα έχουμε παίξει όλοι !

  Άλλοι λένε οτι η έξοδός μας απο το Ευρώ θα είναι καλή κίνηση, θα μπορούμε να δείξουμε στους εταίρους μας οτι δεν τους έχουμε ανάγκη και θα κάνουμε ενα νέο ξεκίνημα. Άλλοι παλι λενε ότι οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για την χώρα ! 

  Δεν ξέρω ούτε είμαι οικονομολόγος για να απαντήσω στο ποιές θα είναι οι επιπτώσεις.Αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι όλο αυτό το σημερινό θρίλερ είναι η αρχή του τέλους ! Το τέλος αυτής της  κυβέρνησης και η  αρχή για κάτι καινούργιο !  Ξέρω, ξέρω ! Θα μου πείτε "Που ζείς ρε ? Τόσο  αφελής είσαι" ? 
 Ίσως. Ίσως να είμαι αφελής, ρομαντική ή όπως αλλιώς θέλετε να το χαρακτηρίσετε. Αλλά δεν αντέχω να ζω άλλο στη μιζέρια ! Δεν μπορώ αλλο να σκέφτομαι αρνητικά ! 

  Θέλω να αρχίσω να ονειρέυομαι ξανά...να πιστέψω οτι η χώρα μου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Θέλω να έρθει η ημέρα που θα αναρτήσω στην ομάδα του ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ : Παιδιά ! Σε 30' πλατεία !  Φέρτε τις σφυρίχτρες, φέρτε ντουντόυκες..καραμούζες...σήμερα γιορτάζουμε ! Θέλω να κατέβω πλατεία και να πανηγυρίσω με εσάς και τους φίλους μου, αντί να φωνάζω συνθήματα κατά της κυβέρνησης ! Θέλω το επόμενο πανό που θα αναρτηθεί στην πλατεία να γράφει: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !  ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ"  !


1 σχόλιο:

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

θελεις μια νεα αρχη ολοι το θελουμε εκτος απο αυτους!!!