Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δεν τους σιχαθηκατε ακόμη ?

    " Τοσο κοιμισμένοι είστε, που κανεις πλεον δεν έχει τη δύναμη να σας ξεσηκώσει ? Αυτο που σας κανει να είστε τόσο παθητικοί και αποξενωμένοι ! Τι ειναι αυτό ? Δεν τους είδατε ? Τα αποτελέσματα τους ? Εδώ είναι ! Μπροστά σας ! Δεν τους σιχαθήκατε ακόμη ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ? Όταν εσεις κοιμόσαστε όρθιοι ποιος αποφασίζει για εσάς ?" 


Αυτά τα λογια βγήκαν απο το στόμα του  γεράκου στο ντοκυμαντέρ "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ" ! Και ντρέπομαι που δεν είμουν ΕΓΩ στη θέση του.
Εμείς η νεολαία θα πρέπει να λέμε αυτά τα λόγια με τη ντουντούκα !

   Όντως ξεσηκωθήκαμε...κατεβήκαμε σε πλατείες, φωνάξαμε, ήρθαμε σώμα με σώμα με τους ματατζίδες. Ας μη ξεχνάμε και τον άδικο χαμό του 53χρονου άνεργου οικογενειάρχη πριν κάποιες ημέρες.

  Όμως πιστεύω- και ακούω απο πολλούς - οτι ο Έλληνας ξεσηκώθηκε...αλλά δεν επαναστατησε ! Μια επανάσταση θα μας σώσει...λένε !
Και λεω εγώ τώρα και συχωρέστε την αφέλειά μου: τι να κάνουμε ? Να μπούμε στη Βουλή και να τα σπάσουμε όλα ? Ειναι αυτό λύση ? Να γίνουμε Αργεντινή ?
Δεν νομίζω οτι αυτό ειναι λύση. Θα μου πειτε τώρα "Επανάσταση με το γάντι δεν γίνετε!  Κάθε επανάσταση έχει μια δόση βίας" Μπορεί όμως η Αργεντινή να γύρισε στους κανονικούς της ρυθμούς τρια χρονια μετά την επανάστασή της, δεν ξέρω εαν μπορεί και η Ελλάδα να κάνει το ίδιο.
 Ας σκεφτούμε εαν όντως μια κίνηση σαν της Αργεντινής θα εχει τα ίδια συμπτώματα σε εμάς και μετά ας μπούμε και στη Βούλή κι ας τα σπάσουμε και όλα ! Πρώτα απ' όλα όμως...ας σκεφτούμε πριν κάνουμε οτιδήποτε !

   Ο ΓΑΠ μας πρόδωσε ! Αυτο πλεόν ειναι ευρέως γνωστό. Αυτός και όσοι πολιτικοί που τον υποστηρίζουν είναι απατεώνες. Και ειναι απατεώνες διότι δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο μας ! Κάποοι μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο...άλλοι δείχνουν την λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Τα σενάρια πολλά...τώρα το τι πρέπει να πιστεψουμε και τι όχι...αυτο ειναι αλλο θέμα και το αφήνω στην κριση του καθενός.

  Ένα είναι σίγουρο ! Αφου τους έχουμε σιχαθεί τόσο πολύ που πλέον μέχρι και γιαούρτια τους πετάμε, πρέπει να κάνουμε κατι ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να αλλάξουμε το πολιτικό κατεστημένο !
Και αυτό δεν θα είναι εύκολο όσο υπάρχει η "μπότα" να μας πιέζει το πρόσωπο στο κράσπεδο.
Και οταν λεω ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ εννοώ, πέρα απο συνδικάτα, παρατάξεις και σκοπιμότητες ! Μπορούμε ? Σας ρωτάω ? Μπορούμε,να το κάνουμε αυτό ? Αυτό φυσικά προϋποθέτει να έχουμε κάνει ολοι την αυτοκριτική μας και προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πρώτα εμείς σαν άνθρωποι πριν αλλάξουμε οτιδήποτε αλλο.
Τότε και μόνον τότε μπορούμε ήρεμα και μελετημένα, με καινούριες βάσεις να κάνουμε μια νέα αρχή !
Δεν μπορούμε φυσικά να διακυβερνύσουμε μια ολόκληρη χώρα ! Μπορούμε όμως να βάλουμε τους σωστόυς ανθρώπους στα σωστά πόστα που θα επιλέξουμε εμείς για να το κάνουν αυτό. Πολλοί μιλάνε για ανθρώπους απο τον καλλιτεχνικό χώρο, για διανοούμενους κλπ. Έστω και αυτοί να'ναι. Αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή και τη χρειαζόμαστε τώρα !

  Δε ξερω....μια σκέψη κάνω...απλά ! Είπαμε, δεν είμαι οικονομολόγος...άνεργη ειμαι όπως οι περισσοτεροι Έλληνες πλεον !
Και επειδή μοιραζόμαστε την ίδια χώρα και για όσους δεν πάνε στα ξένα θα την μοιραζόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα, σίγουρα η τωρινή κατάσταση δεν είναι αυτό που ονειρεύομαστε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδίων μας.

  Γι αυτό φώναζε ο γεράκος στο βίντεο: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ? Σαν να λέει: καντε κάτι για να αλλάξετε τα πράγματα ! Και εγώ λεω, "ναι τους σιχαθήκαμε" ωστόσο μονο ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό ! Μην αφήσουμε τα τελευταία γεγονότα να μας επηρρεάσουν αρνητικά !
Είτε λοιπόν είναι το δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές ας σκεφτούμε με σύνεση πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, διότι αυτή μας η απόφαση επηρρεάζει όλους μας !


Δείτε το βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια: