Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θέλω να μεταβώ στο Βάλιντορ


Θέλω να μεταβώ στο Βάλιντορ. Σε ενα κόσμο μακρυά απο όλους και απο όλα ! Ενα κόσμο ιδεατό...Καθώς νομίζω οτι ζω σε παραλληλο σύμπαν ! Συμβαίνουν πραγματα τα οποία πολλές φορές δεν μπορω να κατανοήσω πόσο μαλλον να κάνω κάτι για να τα αλλάξω ! Θέλω να κλείσω τα μάτια και να ξυπνήσω σε εναν αλλο κόσμο ! Ζητάω πολλά ;
Ενα κόσμο χωρίς αντιξοότητες, συμφέροντα, συγκρούσεις... Χωρίς πολέμους,χωρίς πείνα, φτώχεια, φόνους, βιασμούς, θανάτους...

Αλλά σε ενα κόσμο γεμάτο ζωή, υγεία, ελπίδα, χαρά, ειρήνη και αγάπη !

Ενα κόσμο όπου η τέχνη θα ανθίζει καθημερινά : μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, βιβλία  θα έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στις ζωές  των ανθρώπων.

Ενα κόσμο οπου οι θρησκείες θα μπορούν να συνυπάρξουν ακόμα και με τους Άθεους: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Άθεοι, Πανθεϊστές όλοι να συζητούν και να εκφέρουν τις απόψεις τους με ηρεμο τρόπο. Χωρίς να χρειάζεται να γίνονται πόλεμοι στο όνομα του θεού ή θρησκειών.

Ενα κόσμο οπου κανένα παιδί δε θα χύσει ούτε ενα δάκρυ: η πείνα και η φτώχεια να έχουν λίγο-πολύ εκλείψει.
Κάπου, όπου καμία γυναίκα ή παιδί δεν θα χρειάζεται να υπομένει τη ράβδο επειδή το προστάζει η κοινωνία ή η θρησκεία: να έχουμε απελευθερωθεί απο τις προκαταλήψεις, να σκεφτόμαστε πιο ανοιχτά !

Ενα κόσμο οπου θα τιμωρούνται όσοι καταστρέφουν χώρες (καλή ωρα την δική μας), έθνη, ανθρώπινες ζωές με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο !

Ξερω τι θα πείτε. Ο ιδεατός κόσμος δεν υπάρχει. Αυτόν τον κόσμο μόνο στα παραμύθια των νεραϊδων και των ξωτικών μπορούμε να τον βρούμε !  Όμως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να φροντίσουμε ωστε - όσο μπορούμε, ο καθένας με τον τρόπο του - να αλλάξουμε τις συνήθειες αλλά και τη στάση μας για ζωή. 

Λέτε να έρθει η στιγμή οπου θα ζούμε όπως τα ξωτικά ;  " Τα Ξωτικά σαν φυλή έμοιαζαν στους ανθρώπους, αλλά ήταν ομορφότερα και είχαν μεγαλύτερη σοφία, μεγαλύτερες πνευματικές δυνάμεις, οξύτερες ικανότητες και είχαν πιο κοντινή επαφή με τη φύση. Είναι αθάνατα, με την έννοια ότι δε φθείρονται από το χρόνο ή κάποια ασθένεια. Μπορούν όμως να σκοτωθούν ή να πεθάνουν από λύπη, αλλά μεταβαίνουν στο Βάλινορ στη Δύση, ενώ οι άνθρωποι εγκαταλείπουν εντελώς τον κόσμο της Άρντα.' Αυτά γράφει το WIKIPEDIΑ και αναρωτιέμαι...θα έρθει ποτέ η ώρα που μεταβούμε στο Βάλιντορ ;



Βάλιντορ:
http://www.lordoftherings.gr/saga/locus.asp?q=valinor

Δεν υπάρχουν σχόλια: