Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΜΟΝΗ


-        -   Πάλι το κάνεις !

-        -   ......................

-         -  Μη με κοιτάς με αυτό το βλέμμα της αγελάδος ! Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ !

-          Δε σε καταλαβάινω !

Σηκώνει ελαφρώς το κεφάλι σε ένδειξη...ευθυξίας

-          Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ !

-          Μπορείς να γίνεις λίιιιιιγο πιο συγκεκριμένη;
Σκύβει μπροστά της...τα πρόσωπά τους έρχονται σε απόσταση αναπνοής. Της χαμογελάει ειρωνικά...

-          Πιο συγκεκριμένη ;  Mάλισταααα. Αφού δεν καταλαβαίνεις γιατί προφανώς έχω να κάνω με ζωντόβολο θα σου το πω όσο πιο απλά μπορώ .  Η εμμονή σου ! Εχεις εμμονή με τη θρησκεία, τα βιβλία, τη μουσική ...δίνεις μεγάλη προσοχή και ενέργεια σε κάτι που θεωρείς σημαντικό και έστω κι αν είναι σημαντικό η εμμονή σου σε αυτό το κάνει να δείχνει ασήμαντο στα μάτια των αλλων καθώς καταλαβαίνουν οτι το έχεις παρακάνει !
- Δε σε καταλαβαίνω...
- Μα καλα...είσαι εντελώς μαλακισμένη !
Εχεις εμμονή με τη θρησκεία, τα βιβλία, τη μουσική ...δίνεις μεγάλη προσοχή και ενέργεια σε κάτι που θεωρείς σημαντικό και έστω κι ΑΝ ΕΙΝΑΙ σημαντικό η εμμονή σου σε αυτό το κάνει να δείχνει ασήμαντο στα μάτια των άλλων καθώς καταλαβαίνουν οτι το έχεις παρακάνει !  

-          Δε σε καταλαβαινω !

-          Μα καλά, είσαι εντελώς μαλακισμένη ;
Σηκώνει το βλέμμα στον καθρεφτη του μπάνιου και τρομάζει απο αυτό που βλέπει...είναι η ίδια..αλλά ...με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ! Προσπαθεί να συγκροτήσει τη σκέψη της....κλείνει σφιχτά τα μάτια για να αποδιώξει την εικόνα απο το μυαλό της....ίσως εαν μπορούσε να διώξει και τη ΦΩΝΗ θα μπορούσε να διώξει και την ΑΛΛΗ απο τον καθρέπτη. Δεν μπορει ! Ειναι μάταιο ! Κρατάει τα μάτια της κλειστά.  Το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν:

-          Να μιλάς καλύτερα σε παρακαλώ !

-          Θα μιλάω όπως θέλω αφού δεν καταλαβαίνεις διαφορετικά !

Συνεχίζει να μην κοιτάει στον καθρέπτη...φοβάται! Αποφασίζει όμως να απαντήσει στη ΦΩΝΗ...ίσως έτσι μπορούσε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τις φοβίες της.
-          Και ποιος σου είπε οτι δεν καταλαβαίνω ! Απλά εσύ κανεις ηλίθιες ερωτήσεις ! Ποιά νομίζεις οτι είσαι !
-          Ααααα μαλιστα ! Θέλεις παραδείγματα για να καταλάβεις ! Εεεε πες το έτσι ! Πες μου οτι έχω να κάνω με ΗΛΙΘΙΑ ! Παράδειγμα: σου αρέσει κατι, ενθουσιάζεσαι, ασχολείσαι για πολύ καιρό, μιλάς για αυτο σε φίλους/γνωστούς κλπ , κάνεις ΑΠΕΙΡΕΣ αναρτήσεις στον Φεϊσμπούκι για να το παίξεις κουλ και τετοιες μαλακίες και μετα....”παφ”  ολο αυτό το παραλλήρημα εξαφανίζεται !

-          Ε, ναι...οχι ακριβώς ! Δεν ειναι ετσι ! Ειδικά οσον αφορά τις αναρτήσεις στον...Φεϊσμπούκι οπως το λες εσύ, το έχω μετριάσει το θέμα. Δεν αναρτώ τα ίδια και τα ίδια συνέχεια και προσπαθώ οσο μπορώ να μην κάνω ανάρτησεις που ξερω οτι μπορεί να προσβάλλουν τους άλλους !
-          Καλααα...δε νομίζω οτι ειναι έτσι  ! Έχεις κολλήματα και το ξέρεις ! Αλλα, ας αφήσουμε το Facebook.  Ξεκινάς να διαβάζεις ενα βιβλίο ! Πορώνεσαι τόσο πολύ που πας και αγοράζεις καθε αναθεματισμένο βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα ...τα αγοράζεις ΟΛΑ ακόμα κι αν ξέρεις οτι θα τα διαβάσεις του χρόνου την ιδια ημέρα !
-          Τι θες να πεις...
-          Αντε παλι....ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ! ΓΕΝΙΚΑ ! Σε οτιδήποτε. Αυτο θελω να πω !
-          Δεν ξέρω..μπορεί...ισως....
Σκύβει το κεφάλι..
-          Δεν έχει ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΜΠΟΡΕΙ ! Το κάνεις και το ξέρεις και σαν να μην έφθανε αυτό δεν το παραδέχεσαι κιόλας ! Δηλαδή η ηλιθιότητα στο μεγαλείο της
-          Αααααα ως εδώ και μη παρέκει ! Δεν δέχομαι να με προσβάλεις κατ’αυτό το τροπο!
Χτυπάει τα χέρια στο νιπτήρα του μπάνιου έχοντας ακόμα σκυμμένο το κεφάλι..είχε αρχίσει να εκνευρίζεται....δεν ήταν όμως πολλά αυτά που μπορούσε να κάνει...δεν μπορούσε να ελένξει τη.... ΦΩΝΗ. Κάνει το λάθος να κοιτάξει τον καθρέπτη αυτη τη φορά η ΑΛΛΗ ηταν πιο τρομακτική απο ποτε !
-          Γιατί ; Τι θα μου κάνεις ; Μια ζωή ανεχόσουν..ανεχόσουν τα πάντα ! Εδώ δε μιλάς όταν πρέπει, θα μιλήσεις τώρα που ξέρεις οτι έχω δικιο ! Χα! Ας γελάσω ! Ακου κοριτσάκι μου για να τελειώνουμε! Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «Παν μέτρον άριστον» ! Κάνε κι εσύ το ίδιο !
-          Δεν...δεν μπορώ
Oι λέξεις βγήκαν με δυσκολία απο τα χείλη της..είχε ενα κόμπο στο λαιμό...ίσα που ακούστηκαν.
-          Τι ; Δεν ακούω !

-          Δεν....
-          Δεν υπάρχει δεν μπορώ ! Υπάρχει δεν θέλω !

-          ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΙΑΣΩ ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ....
Το πρόσωπό της έχει κοκκινήσει απο τα νεύρα...οι φλέβες της διαφαίνονταν όλο και πιο έντονα στο λαιμό της......το κεφάλι της μυρμήκγιάζε...αισθάνεται το αίμα να φεύγει απο τα πόδια της και να ανεβαίνει στο κεφάλι...σφίγγει τα χέρια σε μπουνιές... φωνάζει... φωνάζει με όλη της τη δύναμη! Νιώθει οτι έχει χάσει για πρώτη φορά στηζωή της τον έλεγχο και ξαφνιάζεται και η ίδια με το ξέσπασμά της....αλληλουσυγκρουόμενα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο..

-          Μπορείς...αλλά δεν θέλεις !

-          ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΕΙΠΑ !
-          Είσαι αξιολύπητη ρε μαλακα ! Ακόμα και τώρα, αυτό που κάνεις εμμονή είναι ! Μιλάς σε εμένα...εεε..δηλαδή σε ΕΣΕΝΑ και δεν μπορείς ουτε αυτη τη συζήτηση να ελέγξεις ! Την συζήτηση με τον ίδιο σου τον εαυτό !
Κρατάει το κεφάλι της με τα δυο της χέρια, γρυλίζει...
-           ΦΥΓΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ! ΦΥΓΕ !
Κατάλαβε οτι είχεκοπεί μονο οταν είδε το αίμα να κυλάει αργά στο νιπτήρα...τα θραύσματα απο τον σπασμένο καθρεφτη είχαν μπει βαθεία μέσα στη σάρκα της και ένιωθε το κάψιμο να μεταφέρεται απο το χέρι στον ώμο και αντίστροφα ! Σήκωσε το βλέμμα στον καθρεπτη, ήταν η ίδια.....η ΑΛΛΗ είχε φύγει. Παρά τον πόνο που ένιωθε,  αίσθάνθηκε ανακούφιση. «Επιτέλους» !  αναφώνισε.  Τύλιξε μια πετσέτα στο χέρι της για να σταματήσει το αίμα, θα έπρεπε να παει στο νοσοκομείο...σκέφτηκε. Με το αλλο χέρι έκανε να ανοιξει την πόρτα...
-          Πολύ βιαστική δεν είσαι ; Που νομίζεις οτι πας ;  Δεν τελειώσαμε ρε μαλακισμένο !
Το χέρι της σταμάτησε στο πόμολο της πόρτας, έχει μείνει στήλη αλατος..σηκώνει το βλέμμα στο ταβάνι....είχε καταλάβει οτι χρειαζόταν κατι παραπάνω απο ενα σπάσιμο του καθρέπτη για να ξεφύγει απο τους δαίμονές της !

2 σχόλια:

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

σπαστον λοιπον τι τον κοιτας
ετουτο τον καθρεφτη
αφου μεσα στα ματια σου
παντα σε βγαζει ψευτη...

πολυ ομορφη αναρτηση μπαραβο Αννα!

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ πολυ !