Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Χρεωκοπία ? Και τώρα τι γίνεται Κυρίες και Κύριοι ? Από τον ΠΕΤΡΟ ΧΟΡΤΗ

Κι έτσι λοιπόν , βαδίζουμε σε ημιχρεωκοπία .

Και εν συνεχεία θα είμαστε υπερ-τυχεροί αν γλυτώσουμε και την ολική κατάρρευση , την πλήρη και άτακτη χρεωκοπία .

Οι κερδοσκόποι που στοιχημάτισαν σε αυτήν την εξέλιξη θα καταμετρήσουν τα απίστευτα κέρδη τους και εμείς θα καταμετρήσουμε τις πληγές μας .

Για τον σκεπτόμενο Έλληνα μετά το τέλος του Υπαρκτού Σοσιαλισμού ήλθε και το τέλος του Υπαρκτού Φιλελευθερισμού . Δεξιοί – Αριστεροί σημειώσατε Χί . Δίκαιη η ισοπαλία . Πολύ τους κατηγορήσαμε και τους αριστερούς και ήλθε και το ωραίο μάθημα , για το οποίο ( έτσι δεν είναι ? ) επί χρόνια μας προειδοποιούσαν ότι θάρθει .
Μέσα στις Συνειδήσεις μας δεν εμπιστευόμαστε πιά αυτό το Τρομακτικό Θηρίο των Ελεύθερων Αγορών. Ή κάνω λάθος ?

Αυτή είναι η γνώμη μου . Αν έχετε αντίθετη άποψη καλό είναι να ακούσετε και την δική μου γιατί η διαφωνία είναι υγεία και όχι ασθένεια .

Αλήθεια , τι είδους φιλελεύθερο καθεστώς είναι ( για παράδειγμα ) εκείνο που επιτρέπει στοιχήματα στο εάν θα δολοφονηθεί ή όχι ένα Κράτος ?

Συγνώμη , δεν κατάλαβα . Αυτό είναι Ρωμαική αρένα .

Δεν είναι ο φιλελευθερισμός στον οποίο επένδυσαν τα όνειρά τους μια μερίδα συνανθρώπων μας . Δεν ήθελαν αυτό . Όμως ούτε και οι αριστεροί ήθελαν αυτό που ονομάστηκε Υπαρκτός Σοσιαλισμός.Για άλλο σοσιαλισμό πάλευαν κι αυτοί. Γι άλλο φιλελευθερισμό πάλευαν και οι εκ δεξιών μας . Ένα δίκαιο και ανθρώπινο καθεστώς ήθελαν όλοι .

Για σταθείτε λίγο . Εγώ οικονομικά δεν ξέρω και διορθώστε με να το καταλάβω .

Επιτρέπετε να βγάλω εγώ ένα στοίχημα , ότι εάν θα δολοφονηθεί ο τάδε συνάνθρωπός μας , τότε όποιοι παίξουν υπέρ της δολοφονίας του θα κερδίσουν 1 προς 20 ? Για σταθείτε λίγο .

Τι είδους ελεύθερες αγορές είναι αυτές που επιτρέπεται να παίζουν με πρόθεση το κέρδος στον θάνατο ενός Εθνους ? Κι αν το Έθνος καταστραφεί να κερδίζουν , κι αν ζήσει να χάνουν ?

Δεν τις θέλω εγώ αυτές τις ελεύθερες αγορές του Θανάτου .

Κανονική Ρωμαική αρένα μού φαίνονται τα Χρηματιστήρια και όχι στήριξη στις επενδύσεις και φούμαρα .

Και πολύ χειρότερα : Τότε στην Ρώμη κέρδιζες τόσα αν έτρωγε το λιοντάρι τον μονομάχο . Σήμερα : Κερδίζεις τόσα αν σκοτώσουν την Ελλλάδα . Άκου στοίχημα υπέρ του Θανάτου ενός Κράτους , ενός Λαού ! Με όποια δικαιολογία αν μού το εξηγήσουν οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι το ζήτημα αυτό , η απάντησή μου δεν αλλάζει . Δεν πάτε στο διάβολο , αχρείοι !! Δεν είναι φιλελευθερισμός να χρωστάνε όλα τα Κράτη , με πρώτη την Αμερική , τόσα Τρισεκατομμύρια σε δέκα ανθρώπους .

Κι έτσι πέσανε πάνω στις πληγές μας ( πούχαν ανοίξει οι ......σοβαροί πολιτικοί μας τόσα χρόνια ) τα Διεθνή Φάντς , τα Ντίλς και τα Δολοφονικά κεφάλαια του Τρόμου και δεν ξέρω πως αλλλοιώς τα λένε , και που πάντως ήταν απείρως δυνατότερα από την μικρή Ελλαδίτσα μας ( χρυσή ευκαιρία μάλιστα με τους ανίκανους που είναι και στο τιμόνι μας , όλο το πολιτικό σκηνικό μας ).

Χωρίς την δραχμούλα μας για να κάνουμε Νομισματική Πολιτική δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα .

Κι όποιος δεν έχει νόμισμα , δεν μπορεί να ασκήσει ούτε Εθνική Πολιτική .

Η Γερμανία ήθελε το σκληρό Ευρώ , οι Αμερικάνοι το μαλακό κι εμείς παρακολουθούσαμε το βέβαιο τέλος μας ανίκανοι να κάνουμε το οτιδήποτε που μας συνέφερε , παρά μόνο σαν μόνη λύση το εξ αρχής άτοπο του να δανειζόμαστε και να εξαντλούμε την ελληνική οικονομία με φοροεισπρακτικούς ανελέητους μηχανισμούς με αποτέλεσμα να βγάζουμε τα χρήματα από την ελληνική αγορά για να πληρώσουμε τα αβάστακτα επιτόκια των δανείων . Και ο Θάνατος στην ανάπτυξη έφερε και τον Θάνατο της ασθενούς Ελληνικής Οικονομίας . Κλειστά μαγαζιά , χρεωκοπημένες επιχειρήσεις, ανεργία , έλλειψη ρευστού , έλλειψη επενδύσεων , έλλειψη Ζωής . Νέα δάνεια και ούτω καθεξής . Αδιέξοδο .

Θα χρεωκοπήσουμε λοιπόν όλα δείχνουν με όποια ονομασία ονομαστεί η χρεωκοπία αυτή .

Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές .

Πήραμε όμως τα μαθηματάκια μας κι αν δεν τα καταλάβουμε δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε στο μέλλον .

Μάθημα Πρώτο :

Είδαμε το άγριο πρόσωπο του Καπιταλισμού . Το Δολοφονικό . Το αδίστακτο . Όχι το πρόσωπο του Χόλυγουντ με τις ξανθιές να περιφέρονται στις πισίνες . Το πρόσωπο του : Σκοτώνω το παιδί σου για να πλουτίσω .

Μάθημα Δεύτερο :

Είδαμε τους φίλους μας στην Ευρώπη . Στην Ευρώπη που τάξαμε τον Εαυτό μας σαν τμήμα της . Είδαμε τον Ευρωπαίο πολίτη να βγάζει τέτοια απαξίωση για τον ελληνικό λαό που δεν το φανταζόμασταν ότι υπάρχει μέσα του. Για ποιόν ρε σείς ? Για την Ελλάδα ? Πού πρεπε να μας πληρώνετε φόρους επειδή περπατάτε στα δύο ποδάρια κι όχι στα τέσσερα ? Μα δεν ντρέπονται ? Απαξίωση για τον Έλληνα υπάλληλο , τον Έλληνα άνεργο , τον Έλληνα εργαζόμενο , τον Έλληνα συνταξιούχο , τον Έλληνα ΟΦΕΙΛΕΤΗ ? Το θύμα του ( κακώς εννοουμένου ) ανελέητου καπιταλισμού ? Θα έλθει όμως και η σειρά τους , να μην ανησυχούν . Ήδη Ισπανία , Πορτογαλία , Ιταλία τρικλίζουν . Και άπασα η Ευρώπη είναι καταχρεωμένη , ούτε αυτή ξέρει σε ποιόν .

Μάθημα Τρίτο :

Είδαμε τους Πολιτικούς μας .
Αυτούς τους χοντρούς που βγαίνουν στην τηλεόραση να μας εξηγήσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει .
Αυτούς που χειροκροτούσαμε κουνώντας σαν ηλίθιοι σημαιάκια και συγκεντρωνόμασταν στα πολιτικά τους γραφεία για να τους υποστηρίξουμε μπάς και μας διορίσουνε τα παιδιά μας . Και είμασταν μέσα στα γέλια και στα πολλά συγχαρητήρια , όταν εκλέγονταν , νοιώθοντας πως λύθηκε και το δικό μας το προσωπικό πρόβλημα με την εκλογή τους, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο πρόβλημα που λυνόταν ήταν το δικό τους . Θα μου πείς είναι περισσότερο υπεύθυνοι οι μεν από τους δε . Δεν με ενδιαφέρει πιά . Σίγουρα άλλοι έχουν πιο πολλές κι άλλοι λιγότερες ευθύνες . Η φάρα τους όμως μας είναι πλέον αποκρουστική και αηδιαστική . Κι αν δεν μας διορίσουν με μέσον σκασίλα μας . Ελληνόπουλα θα διοριστούν με μέσον . Ελληνόπουλα θα διοριστούν και χωρίς μέσον . Οι θέσεις Αν υπάρχουν θα συμπληρωθούν αναγκαστικά . Καλύτερα να τις συμπληρώσουν οι πιο άξιοι παρά τα κομματό-παιδα .


Μάθημα Τέταρτο .

Διαπιστώσαμε μέσα στην ίδια μας την τσέπη τα αποτελέσματα της ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ , του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ και του ΜΠΑΞΙΣΙΟΥ και του Κράτους της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Ωραία είναι η διαφθορά αλλά τα κέρδη της προσωρινά . Ωραία ήταν να λαμβάνεις δίπλωμα οδηγήσεως χωρίς να ξέρεις να οδηγάς αλλά τώρα θα το πληρώσει το παιδί σου . Σε όποιο χώρο υπηρετούσε ο καθένας πολεμούσε την Ελλάδα . Καθαρίστρια ήταν ? Εκλεβε καθαριστικά . Υπουργός ήταν ? Έκανε μίζες με ελικόπτερα και υποβρύχια σε βάρος της Ελλάδας . Επιχειρηματίας ήταν ? Δήλωνε 1.000 ευρώ ετησίως και είχε στην κατοχή του δυό κότερα . Αναλόγως του χώρου που κινούνταν ο καθένας έκλεβε ό,τι μπορούσε .

Θα μού πείς ότι η καθαρίστρια δεν μας χρεωκόπησε . Τι να σου κάνει η μικρή κλοπή , μπροστά στις Ληστείες , σε βάρος του Έθνους μας , των γραββατωμένων μιζαδόρων ? Θα μου πείς επίσης πως υπήρχαν ( και πάντα ΘΑ υπάρχουν ) και οι έντιμοι , οι άξιοι , οι αδιάφθοροι . Υπήρχαν . Αλλά δεν τα κατάφεραν . Ήταν μεγαλύτερη η άλλη ομάδα και τους συνέτριψε κι αυτούς .

Μάθημα Πέμπτο

Δεν βάλαμε την Ελλάδα πάνω απ΄ όλα . Δεν νοιώσαμε ποτέ ότι αυτό είναι το Σπίτι μας . Τα κόμματα έβαζαν το κομματικό συμφέρον τους Πάνω από τα ελληνικά συμφέροντα κι εμείς πίσω απ’ αυτά κόμματα . Κουραστήκαμε να βλέπουμε την εκάστοτε αντιπολίτευση να είναι αρνητική . Και όταν αναλάμβανε εξουσία να κάμει τα ίδια πάνω κάτω . Κουραστήκαμε να βλέπουμε πολιτικούς ( ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ) να κρίνουν , κατακρίνουν και αναθεματίζουν τους υπόλοιπους και μόλις αναλάβουν εξουσία και υπουργοποιούνταν να παύουν κάθε κριτική και να πράττουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική . Οι πολιτικοί την τσέπη τους ή το πολιτικό τους συμφέρον ( πολιτικό κόστος το ονόμαζαν το να πράξουν το ορθό και άρα δεν το έπρατταν ) . Στις δημόσιες Υπηρεσίες ? Χάος . Η γραφειοκρατία ? Ανίκητη . Δεν βοηθήσαμε την Ελλάδα μας .

Τι κάνουμε απ εδώ και πέρα :

Τουλάχιστον να ζητήσουν συγνώμη όλοι όσοι ενεπλάκησαν με την Πολιτική τα τελευταία 30 χρόνια και άσκησαν εξουσία για όλα αυτά που έπραξαν και για όλα αυτά που δεν έπραξαν και ανέχονταν τους συναδέλφους τους να πράττουν . Να αποχωρήσουν σαν πράξη Ντροπής . Και σαν τελευταία ένδειξη ότι τους έχει απομείνει μια στάλα φιλότιμο .

Να μπούν στην πολιτική νέα και αδιάφθορα παιδιά . Η γενιά του 1-1-4 και του Πολυτεχνείου ( στην οποία και ανήκω ) μάς υποχρέωσε ( και δεν μας είπε τελικά πόσο μας χρέωσε ) . Είναι πικρό να παραδεχτούμε πως ΔΕΝ τα καταφέραμε , αλλά ΠΡΕΠΕΙ . Οι επόμενες κυβερνήσεις πρέπει να αποτελούνται σε ποσοστό 4 προς 5 από νέους κάτω των 45 ετών .

Όποιος διετέλεσε οτιδήποτε , να εξαφανιστεί και να μην ξανα-αναλάβει εξουσία . Δεν θέλουμε να μας ξανασώσει . Ευχαριστούμε πάρα πολύ .

Αν δεν αναλάβει η Νέα Γενιά μας το Μέλλον της ποιος θα το αναλάβει ? Ο Σημίτης λ.χ. , που ψήνεται να μας ξανασώσει? Το χειρότερο δεν είναι ότι μας κατέστρεψαν όλοι αυτοί . Το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΥΨΕΙΣ . Η Ελλάδα καταστράφηκε και δεν βγήκε ΕΣΤΩ ένας τους με δάκρυα στα μάτια να ζητήσει συγχώρεση .

Κατά τα άλλα θα σας εκμυστηρευτώ και λίγα ευχάριστα .

Οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα και οι άσχημες στιγμές ΜΑΣ ένωσαν . Από εκεί θα ξεκινήσουμε την Νέα Ελλάδα . Από την Αγάπη γιά την Ελλάδα .

Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπω και συζητώ με μικρο-μεσαία μέλη ΟΛΩΝ των κομμάτων και παρατηρώ ότι παρατηρούν τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ πράγματα κι αποκτούν Συνείδηση Ελληνικού Συμφέροντος και προσπερνούν πιά την κομματική τους ταυτότητα ( υπάρχουν και οι αμετανόητοι βέβαια αλλά θα έλθουν στα συγκαλά τους κι αυτοί σε λίγο όταν θα δούν τις εξελίξεις ) .

Να κι άλλα ευχάριστα για να πάρουμε λίγο Θάρρος στις Δύσκολες στιγμές :

Δεν ξέρω κανέναν πλούσιο χρεωκοπημένο . Και η Ελλάδα είναι πλούσια .

Δεν χρεωκοπεί ο Τουρισμός μας . Εχει φροντίσει για εμάς ο Θεός που μας έχει δώσει ΗΛΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ στον γαλάζιο ουρανό μας και απέραντες ακτές που ζηλεύει όλος ο Πλανήτης . Οι τουρίστες θα συνεχίσουν να έρχονται , μας αγαπούν ή όχι . Αναγκαστικά . Τους υποχρεώνει σε αυτό η παγωνιά στις χώρες τους . Ο ήλιος είναι ΕΔΩ .

Δεν χρεωκοπεί το ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ . Θα μπορεί η Ελλάδα να παράγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα τα ξανα-παράγει . Έστω κι αν η ΕΟΚ φρόντισε να επιδοτήσει την ΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και απαξιώθηκε η αγροτική μας παραγωγή .

Δεν χρεωκοπεί το ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ . Από κάτω υπάρχουν άφθονα κοιτάσματα μετάλων που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ . Θα αναρτήσω και ειδικό άρθρο για όσους δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται με τα μεταλεύματά μας.

Δεν χρεωκοπεί το Μυαλό μας . Το κλίμα μας θα συνεχίσει να είναι εύκρατο και θα συνεχίσουμε να παράγουμε τα καλύτερα μυαλά του Πλανήτη .

Δεν χρεωκοπούν τα συναισθήματά μας . Θα συνεχίσουμε να είμαστε ο Φόβος και ο Τρόμος όλων των άνευρων , ανέραστων , ανέκφραστων , με παγωμένη έκφραση και συναισθήματα φίλων μας που τώρα μας καθυβρίζουν .

Δεν χρεωκοπεί η Φύση μας . Θα απολαμβάνουμε τις θάλασσές μας τζάμπα , τα πράσινα βουνά μας δωρεάν , και θα είναι κοντά μας με λίγη βενζίνη έστω και με το παλιό μας αμάξι και καλή καρδιά η Ρόδος , η Κέρκυρα , η Κρήτη , η Χαλκιδική , η Πάρος , η Λευκάδα , η Πελοπόννησος , η Μονεμβασιά και μια ομορφιά όπου κυττάξεις τον χάρτη .

Δεν χρεωκοπεί η Καρδιά μας . Θα συνεχίσουμε να είμαστε ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ μέσα σε έναν κόσμο ΑΦΙΛΟΤΙΜΟ. Το αποδείξαμε στις δεκαετίες που χωρίς δεκάρα στην τσέπη , γλεντούσαμε την Ζωή με ανοικτό το σπίτι μας στον συγγενή και στον συνάνθρωπο. Τα κλείσαμε τα σπίτια μας τα τελευταία χρόνια λόγω εξευρωπαισμού μας . Μια χαρά θα είναι να απ-εξευρωπαιστούμε και να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Δεν χρεωκοπούν οι Θάλασσές μας και ό,τι έχουν από πάνω αλλά και ό,τι έχουν από κάτω ( φυσικό αέριο) . Θα πάρουν την μερίδα του Λέοντος οι Διεθνείς άρπαγες αλλά θα πάρουμε κι εμείς αρκετά για να βολευτούμε και να επανέλθουμε .

Δεν χρεωκοπεί ο Πολιτισμός μας . Οι ποιητές μας . Ο Οδυσσέας Ελύτης . Οι συγγραφείς μας , ο Καζαντζάκης μας . Τα τραγούδια μας . Η μουσική μας . Ο Μίκης και ο Χατζηδάκης μας . Η ιστορία μας . Το Φώς του Πλανήτη είναι Εδώ . Κι εδώ θα είναι για πάντα . Να τα απαλαμβάνουμε τζάμπα .

Δεν χρεωκοπεί η Ελληνική Γλώσσα μας .

Θα περάσουμε ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ αλλά πρέπει να τις ζήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ .

Λίγα τσιγάρα λιγότερα .
Λίγα μπουζούκια λιγότερα .
Λίγα υπερπολυτελή αυτοκίνητα λιγότερα .
Λίγος τζόγος στο χρηματιστήριο λιγότερος .
Λίγα ταξίδια εξωτικά λιγότερα .
Λίγο ποδόσφαιρο ανωνύμων εταιρειών και παρακράτους λιγότερο.
Λίγο τα σπίτια μας μικρότερα και ίσως πιο ζεστά κι ανθρώπινα .
Λίγα δικαστήρια λιγότερα , με λίγο τόπο στην οργή .
Λίγες αλλοδαπές οι συνταξιούχοι λιγότερες , που ορισμένοι ήθελαν από τρείς .
Λίγο κράτημα στα υπερπολυτελή ρούχα .
Λιγότερος εγωισμός , ώστε να συμμετέχουμε στις δουλειές που προσφέρονται κι όχι να θέλουμε να γίνουμε Διευθυντές 25 χρονών .
Λίγο νοικοκυριό στα σπίτια μας περισσότερο κι όχι να τα περιμένουμε όλα από την καθαρίστρια .

Και περισσότερα Φτηνά και Πολύτιμα πράγματα .
Περισσότερα βιβλία και διάβασμα .
Περισσότερο μουσική .
Περισσότερο επαφή με την φύση .
Περισσότερο κινηματογράφος και Θέατρο .
Περισσότερο Υγιής και ανέξοδος αθλητισμός .
Περσσότερο ανέξοδη συμμετοχή σε αφιλοκερδή σωματεία πολιτισμού .
Περισσότερη δουλειά , παραγωγικότητα και ευθύνη ο καθένας μας στον χώρο του.
Περισσότερους φόρους για την Ελλάδα ο καθένας μας .
Περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες .
Περισσότερες πνευματικές αξίες και πνευματική τροφή που είναι και τζάμπα .
Περισσότερες αγροτικές οικιακές καλλιέργειες και οικόσιτα όποιος μπορεί ( δεν γίνεται ρε παιδιά να κατεβαίνουν από τα χωριά να ψωνίζουν αυγά στο Super Market , δεν γίνεται !!!! ).
Περισσότερο ο ένας κοντά στον άλλο να βοηθάμε στην ανάγκη .
Περισσότερη εκπαίδευση και προσόντα .
Λιγότερες υλικές αξίες και φαγητό ( χάριν όχι πείνας αλλά ηδονισμού ) που κοστίζουν .

Τι να άλλο να πώ ? Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια αλλά θα επανέλθει η Ελλάδα εκεί που πρέπει .

Θα επανέλθει Με Βεβαιότητα .

Θα μου πείς τι θα γίνει ΤΩΡΑ αυτός ο κόσμος , οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι , οι υπάλληλοι που θα απολυθούν , οι μικρο επιχειρηματίας που κλείσαν τα μαγαζιά τους ? Δεν ξέρω . Ένα άρθρο έγραψα να απαλύνω λίγο τα πράγματα . Μακάρι να είχε ο καθένας από εμάς το μαγικό ραβδί και με ένα άρθρο να λύνει το πρόβλημα .

Ένα μικρό άρθρο , by Petros Hortis
17 Οκτωβρίου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: