Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αμόλα καλούμπα !

"Aμόλα καλούμπα" θα φωνάζουμε όλοι στο πέταγμα του χαρταετού. Μαζί με αυτόν ας ελπίσουμε να αναπτερωθεί και το ηθικό μας λίγο. Νομίζω οτι φέτος θα έχει συμβολικό χαρακτήρα το πέταγμα του χαρταετού, πέρα απο ενα απλό έθιμο που προστάζει να βγαίνουμε εξω την συγκεκριμένη ημέρα με οικογένεια, φίλους και να το γιορτάζουμε.

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η ημέρα της κάθαρσης για τους Χριστιανούς. Κάθαρσης πνευματικής και σωματικής. Μήπως να υπενθυμίζαμε και στους πολιτικούς μας την έννοια της Καθαράς Δευτέρας ;  Καθώς και της 40ήμερης νηστείας που την συνοδεύει μέχρι το Πάσχα, μπας και φιλοτιμηθούν και....καθαρίσουν λίγο τα σκατά που έχουν στο μυαλό και την ψυχή τους ;
Μα τι λέω ! Αυτούς δεν τους ξεπλένει τίποτα ! Για ποιά νηστεία μιλάμε !

Αλλά και για τους άστεγους πολίτες μας...για ποιά νηστεία μιλάμε για αυτούς που ούτως ή αλλιώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ καθώς εκεί τους φτάσανε τα λαμογια που μας κυβερνούσαν και συνεχίζουν να μας κυβερνάνε ! Ωχ ! Ξέφυγα απο το θέμα...συγγνώμη αλλά η οργή που νιώθω πολλές φορές είναι πανω απο τις δυνάμεις μου.

Η νηστεία γενικά είναι πολύ  προσωπική υπόθεση. Κατ' εμέ, ειναι ενας τρόπος να μην τρώω κρέας, κατ'αλλον ενας τρόπος να καθαρίσει απο τις σκέψεις του και να βρεί γαλήνη / να σταματήσει να βρίζει κ.ο.κ. Για τον καθένα απο εμάς κατι διαφορετικό. Όπως και να'χει, είτε νηστεψουμε, είτε όχι εύχομαι αυτές οι ημέρες αλλά και οι ημέρες που θα έρθουν να είναι καλύτερες και γεμάτες φως για όλους.

Είθε αυτή η σαρακοστή να φέρει την γαλήνη στις ψυχές μας και το θαύμα που επιθυμούμε όλοι !

Καλή σαρακοστή !




Δεν υπάρχουν σχόλια: