Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό θα πει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



   "Πρόκληση! Ζητούν τη μεταφορά του Παρθενώνα στο Λονδίνο / Στερεύει ο χρόνος για την Ελλάδα / Κρεμάστηκε στο υπόγειο του σπιτιού του / Πώς η κρίση σπρώχνει τους Έλληνες στο δρόμο/"Ας πουλήσει η Ελλάδα ακατοίκητα νησια "δήλωσε προκλητικά ο προέδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου / Στα ύψη οικογενειακοί προϋπολογισμοί / Μαχαίρι στις συντάξεις / Νεές αυξήσεις σε εισητήρια του ΟΑΣΑ απο τις αρχές του 2013 / Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα! "

   Αυτό θα πει δημοκρατία ! Να μιλούν προκλητικά για τη χώρα σου, χώρες όπως η Βρετανία που έχει κάνει ιστορία πατώντας και κλεβοντας μνημεία άλλων- αφου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, να αυτοκτονούν άνθρωποι λόγω κρίσης, οι άστεγοι να αυξάνονται καθε τρεις και λίγο, να μας ζητούν να πουλήσουμε τα νησιά μας και αντί να τους στείλουμε στο ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ να σκύβουμε το κεφάλι, να μετράμε τα ψιλά στο σουπερ μαρκετ μπροστά απο τα ράφια των προϊόντων καθώς είμαστε αρκετά υπερήφανοι για να γίνουμε ρόμπα στο ταμείο, να "τιμάμε" τα γερατιά κόβοντας τους τις συντάξεις, να αυξάνουμε τις τιμές στα ήδη αυξημένα εισητήρια και  να μας παίρνουν τα σπίτια που με τόσο κόπο χτίσαμε είτε εμείς είτε οι γονείς / παππούδες μας !

  Αυτό θα πει να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα ! Αυτό θα πει να ελευθερία λόγου! Η Ελλάδα που εφήυρε την δημοκρατία, τώρα μόνο δημοκρατία δεν έχει ! Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ? Τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να ξεσηκωθεί ο λαός? ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ! Όχι οι μισοί να πίνουν καφεδάκι στις πλατείες και οι αλλοι μισοί να κάνουν επαναστάσεις του καναπε ! Και φυσικά δεν μιλάω για αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να κατεβουν λογω ανωτέρας βίας (ειναι κλινήρης, έχουν θέματα υγείας κλπ.) 
Την κυριακή κατεβήκαμε πολλοί. Ειρηνικά πάντα. Μέχρι που ήρθαν οι "γνωστοί - άγνωστοι - σκατόμπατσοι και μή" κουκουλοφόροι και τα κάνανε πουτάνα ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ.Να μας γαμήσουν την ήδη γαμημένη & κατεστραμένη ψυχολογία μας ! Και το κατάφεραν !
Περπατούσα χθες στην Αθήνα....ακόμα μου ερχόταν η παραξενη μυρωδιά απο τα αποκαϊδια.... λυπήθηκα/ντράπηκα/ εξοργίστηκα καθώς πέρναγα μπροστά απο ένα κτήριο της EUROBANK, είχε καεί σχεδόν το μισό. Λίγος κόσμος στο δρόμο..κατεβασμένα κεφάλια..κατείφια.

  Τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους για να αλλάξουν έστω και λίγο τα πραγματα ? Τι να πρωτοαλλάξουμε θα μου πείτε τώρα.  Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. "Τι προτείνεις" ? Θα με ρωτήσετε μετά. Δεν ξέρω εαν έχω να προτείνω κάτι. Ειλικρινά δεν ξέρω.... Δεν ξέρω εαν μπορεί όντως να γίνει κάτι να αποτραπούν οι τραμπουκισμοί και να διαδηλώσουμε ειρηνικά ούτως ώστε να πιέσουμε κάποιες καταστάσεις, ΜΗΠΩΣ λέω...ΜΗΠΩΣ αλλάξει κάτι.

  Την Κυριακή 19/02 έχει  πάλι συγκέντρωση στο Σύνταγμα.  Ας είμαστε όλοι ενωμένοι και ας ελπίσουμε να αποφευγθούν τα ευτράπελα που μόνο για το καλό της χώρας δεν είναι ! Τουλάχιστον θα δώσουμε το παρόν. Η ΑΠΟΧΗ είναι ο,τι χειρότερο. Τώρα όσο για τους βανδαλισμούς....αυτούς δεν ξέρω εαν μπορούμε να τους αποφύγουμε ή κι αν μπορούμε δεν ξέρω τον τρόπο.
Αυτό που ξέρω, είναι οτι δεν πρέπει να σταματήσουμε να μαχόμαστε - με όποιο μέσο διαθέτουμε - για τα δικαώματά μας. Μόνο αυτό μας έμεινε άλλωστε...γιατί δυστηχώς όλα τα άλλα μας τα πήραν με "δημοκρατικούς" τρόπους εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό.










Δεν υπάρχουν σχόλια: