Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η φρενίτιδα του Facebook

Εχετε:
- 15 αιτήματα φιλίας
- 20 μυνήματα
- 105 ειδοποιήσεις
- Ο χρήστης Kostas Kouklos σχολίασε τον σύνδεσμό σας
- Οι χρήστες Gatos Gatoni, Eleni Kouklara, Kostas Pap., Lovely Love Mouts Mouts, Ling Lang Ho Tsi  Mich,  σας έχουν στείλει αιτηματα στην εφαρμογή Farmville
- Το "tromaktiko" κοινοποιησε ενα σύνδεσμο
- H  χρήστης Manaki Banaki δημοσίευσε κατι στον τοίχο σας
- Εχετε 5 προσκλήσεις σε εκδηλώσεις
- 15 σκουντήγματα απο φίλους
- 103 αιτήματα εφαρμογών
Κανε "like" στον τάδε σύνδεσμο
Σχολιάστε τον δείνα σύνδεσμο
Κοινοποιήστε την κατασταση σας / μια φωτογραφία σας / ενα βίντεο......

Αυτές ειναι μόνο λίγες απο τις  λειτουργίες του διαδυκτιακού κόσμου εν ονόματει FACEBOOK του οποιου οι χρήστες πληθαίνουν μερα με την ημέρα ...Δεν υπάρχει ημέρα που να μην συνδέονται σε αυτο...κατι σαν εθισμός !

Πέρα απο τις ανωτέρω λειτουργίες, που έχουν την πλάκα τους,  είναι και ενας ιστότοπος  ανούσιων και μη πληροφοριών, αλλα και για πολλούς ενας τρόπος έκφρασης, χαλάρωσης, γέλιου, κοινωνικής δυκτίωσης, ενημέρωσης αλλα και  διαφήμισης επιχειρήσεων.

Απο την άλλη μεριά, υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας για "φακέλωμα" των πολιτων  ή και για αντληση των πληροφοριών που δίνοναι μεσω facebook απο τους χρήστες του  για στατιστικούς λογους !

Δεν ειναι λίγοι δε, οι εργοδότες που χρησιμοποιούν το facebook προκειμένου να σχηματίσουν ένα προφίλ πριν την προσληψη του  υποψηφίου ή ακόμα χειρότερα..... πριν καν περάσει απο συνέντευξη.
Ενα Google search του ονόματος σας,είναι αρκετό για να δείτε τι μπορεί να εμφανίσει το internet !

Κινδύνους επίσης εγκυμονεί για τα παιδια μικρότερης ηλικίας, τα οποια δεν γνωρίζουν πως να προστατευσουν το εαυτό τους απο επιτύδειους !

Αναρωτιόμαστε τελικά... πόσο ασφαλείς είμαστε?  Ποσο ελεγχομενο ειναι ολο αυτο ? Πως μπορούμε να προστατευτούμε απο το λεγόμενο...ξεμπρόστιασμα ?

Στην περίπτωση που αντλούνται πληροφορίες για στατιστικούς λόγους, νομίζω, χωρίς να πω με σιγουριά, οτι δεν ειναι πολλά αυτα που μπορούμε να κάνουμε.

Τώρα σε οτι αφορά τους εργοδότες :

"Ρυθμίσεις Απορρήτου
"Δημόσια αναζήτηση"
"Επεξεργασία ρυθμίσεων" είναι τρια κλίκ τα οποια ισως, λεω, ίσως βοηθήσουν...γιατί ειπαμε...δεν τα έχω καλα με την τεχνολογια !

Στη περίπτωση των παιδιών, η στενή παρακολούθηση των γονιών - όσο γίνεται φυσικά - βοηθάει πολύ ! Απαραίτητη προϋπόθεση, η στενές σχεσεις των γονιών με τα παιδιά και η συζήτηση των παιδιών για ο,τι τα απασχολεί με τους γονείς.

Βέβαια, για όσους πραγματικά φοβούνται,  υπάρχει και η άλλη λύση:




Η απόφαση ειναι δική μας !



















Δεν υπάρχουν σχόλια: