Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Eλληνική τηλεόραση και Μ.Μ.Ε.

H ελληνική τηλεόραση τα τέλευταία χρόνια έχει παρακμάσει ! Χωρίς να θέλω να απαξιώσω κάποια κανάλια, τα οποία μεταδίδουν αξιόλογες ενημερωτικές εκπομπές και ντοκυμαντέρ, ως επι το πλείστον, τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έχει γεμίσει σκουπίδια !
Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. είναι ελεγχόμενα απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις και σαν να μην εφθανε αυτό οι "δημοσιογράφοι" ειναι αυτοί που τις ανεβάζουν ή τις κατεβάζουν ! Παίζουν τους πολιτικούς σαν μαριονέτες και οι απλοί πολίτες γίνονται θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Διαστρευλώνουν την αλήθεια και μας πασσάρουν αυτό το οποίο εκείνοι θελουν να ακουστεί, κρατόντας μας στο σκοτάδι !

Το σκωτσέζικο ντους των ειδήσεων είναι πλέον καθημερινότητα με τίτλους τύπου : "Αυξηση φόρων αναγγέλει η κυβέρνηση" και λίγα λεπτά αργότερα αλλάζοντας κλίμα "Και αλλη αποχώρηση απο το Dancing with the stars δείτε όλο το παρασκήνιο " !
Δε λεώ ! Εν καιρό κρίσης χρειάζεται και το κουτσομπολιό και οι ψυχαγωγικές εκπομπες για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας ! Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό οτι το κουτσομπολιό είναι αγχολυτικό ! Αλλά οταν το κουτσομπολιό ή οι ψυχαγωγικές εκμπομπές είναι το μοναδικό πράγμα που μας ενδιαφέρει, τότε υπάρχει πρόβλημα !

Κατα αυτο το τρόπο η τηλεόραση και τα Μ.Μ.Ε. έχουν κερδίσει το στοίχημα ! Διότι ως γνωστον ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σκεφτόμαστε ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να έχουμε δική μας άποψη για οτιδήποτε ! Μας κάνουν πλύση εκγεφάλου και εμείς τους ακολουθούμε σαν πρόβατα που πανε στη σφαγή !
Σοφοί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι..."Παν μέτρον άριστον" έλεγαν και είχαν δίκιο ! Άλλωστε υπάρχει το ζάπινγκ καιρός λοιπόν να το κάνουμε...δε νομίζετε ?

Σκέψεις, μιας απηυδισμένης απο τα Μ.Μ.Ε., φίλης σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: