Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σχέσεις χωρίς συναίσθημα

"Να κάνεις σχέσεις χωρίς συναίσθημα. Να κοιτάς πάντα το συμφέρον σου. Και...κοιτα...(τον πλησιάζει συνομωτικά) εαν ειναι η παρέα μαζί με αυτην που σε γουστάρει να σε κάνει να βρείς αλλο γκομενάκι για να πηδήξεις ...μη διστάσεις ρε μαλάκα ! Έτσι σε θέλω ! Εντάξει ? Ενα πραγμα έμαθα στη ζωή μου. ΌΧΙ σχέσεις με συναίσθημα ! Μόνο ό,τι μπορεί να σου  προσφέρει κάτι" !

Αυτά ήταν τα λόγια ενός συναεπιβάτη μου στο λεωφορείο, κατα τη διάρκεια της συνομιλίας του με έναν φίλο του. Ασυναίσθητα τον κοίταζα την ώρα που το έλεγε....μετά κατάλαβα οτι αυτό που έκανα ήταν αδιακρισία και γύρισα το βλέμμα μου προς το παράθυρο..τάχα μου οτι κοιτάω έξω το δρόμο όσο το λεωφορείο συνέχιζε την τρελλή πορεία του απο τον Πειραιά προς την Βάρκιζα.

Όση ώρα μιλούσαν για τις γκόμενες που τους παράτησαν, για αυτές που παρατήσαν οι ίδιοι, για αυτές που δεν πήδηξαν, κοιταζα τον άνθρωπο που στεκόταν δίπλα μου προσπαθώντας - λέμε τώρα- να σκιαγραφήσω το προφίλ του. Αισθανόμουν σαν ένας ντετέκτιβ, που προσπαθούσε να βλάλει άκρη απο ένα περίπλοκο έκλημα. Γκρίζοι κροτάφοι -και όχι μόνό κροτάφοι - προδιδαν την ηλικία του. 40+ πάνω κάτω. Το ντοσιέ στο χέρι του έγραφε απ''εξω κάτι που είχε να κάνει με αξιωματικούς στρατού....δεν είχα ευκαιρία να δώ καλύτερα. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών ξεφυγε απο τα γκομενικά στα στρατιωτικά - κάτι ακαταλαβίστικα - και απο τα στρατιωτικά στα θρησκευτικά ! Ο,τι να'ναι δηλαδή ! Πέρα απο αυτό....σκέφτηκα:  τελικά αυτή είναι η νεολαία μας ? Μήπως έχουν δίκιο οι γυναίκες που λένε..."δεν υπάρχουν άνδρες πιά, κι άν υπάρχουν, δεν έχουν αρχίδια ? "

Τι να πω ? Δεν ξέρω. Πάντως, αυτά που άκουσα απο δύο νέους άνδρες, ως γυνάικα, δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρυντικά....μη σας πω οτι με προσέβαλαν κιόλας !

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι τόσο απλές...γιατί πρέπει με τον ΕΓΩΙΣΜΟ μας να τις κάνουμε πιο δύσκολες ? Και για να διευκρινίσω: δεν κατηγορώ ΜΟΝΟ τους άνδρες σε αυτό. Αλλά και τις γυναίκες που ενώ το παιζουν ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ,  (κάποιες,όχι όλες) μόνο ισότητα δεν θέλουν τελικά.

Αυτά ! Τα'πα και ξεθύμανα! Καλό Σ.Κ. σε όλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια: