Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κινδυνεύω ! Προστάτεψέ με !



Kινδυνεύω, προστάτεψέ με ! Μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις ! Γιατί είσαι παιδί μου και εγώ μητέρα σου. Σε εκληπαρώ να με ακούσεις... Να ακούσεις την ιστορία μου. Δεν θα σε κουράσω πολύ. Απλά άκουσέ με !

Γεννήθηκα πριν απο δισεκατομύρια χρόνια. Περίπου πριν απο 3,8 δισκεατομύρια χρόνια . Κάποιοι λένε απο τον Θεό «Εν αρχή ο Θεός εποίησε τον ουρανό και την γη …» άλλοι απο την Μεγάλη Έκρηξη. Στην αρχή βομβαρδιζόμουν απο μετεωριτες...βλέπεις...έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο Σύμπαν !
Η θερμοκρασία μου - συγκριτικά με τα σημερινά δεδομένα - μειώθηκε σταδιακά και οι πρώτες σταγόνες βροχής μου έδωσαν μια ανάσα. Έτσι σιγά σιγά γεννήθηκε η πρώτη μορφή ζωής στον ωκεανό !
Είμουν τόσο ευτυχισμένη ! Mε τον καιρό δημιουργήθηκαν και τα πρώτα πετρώματα με τη βοήθεια των ηφαιστείων. Aργότερα αυτά πατήθηκαν για πρώτη φορά απο τους δεινοσαύρους οι οποίοι έζησαν από την αρχή της τριαδικής περιόδου μέχρι το τέλος της Κρητιδικής περιόδου δηλαδή πριν απο 65 εκατομύρια χρόνια. Τα ονοματά τους πολλά...Τυρανόσαυρος, Βροντόσαυρος, Μαιάσαυρα και άλλα πολλά.


Η επιβιώση ήταν σκληρή και - όπως και τα σημερινά χρόνια - έπρεπε να μάχονται για να επιβιώσουν. Η σύγκρουση με έναν αστεροειδή ήταν το τέλος τους !
Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εαν ζούσαν ακομα ? Εαν το χειρότερο ζώο στον πλανήτη, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,  δεν χρειαζόταν να κάνει την εμφάνισή του πριν απο 6 εκατομύρια χρόνια.

Στην αρχή τα πράγματα ήταν ήρεμα. Εγώ έδινα τους καρπούς μου και η φύση οργίαζε ! Άνθη &  δένδρα που είναι ένα χάρμα οφθαλμών !  Καταράχτες & ποτάμια  που κυλούν ορμητικά, λίμνες με τα υπέροχα πτηνά τους....  Ωκεανοί...θάλασσες...αχ οι θάλασσες... έχουν μέσα τους λογιών λογιών ψάρια.  Εσύ τότε εκτιμούσες όλα όσα σου έδινα...αλλά τώρα....

Όλα τώρα σιγά σιγά καταστρέφονται εξαιτίας των ανθρώπων. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ! Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΑΣ σας έφθασε σε αυτό το σημείο.
Στην αρχή κόβατε τα δένδρα, εν μέρει για να ζεσταθείτε. Αλλά δεν μείνατε εκεί ! Οοοοχι ! Έπρεπε να κόψετε ολόκληρα δάση προκειμένου να χτίσετε τα τερατουργήματά σας στη θέση τους. Ολόκληρα δάση, τυλιγμένα στις φλόγες...έμπρησμό τον αποκαλείτε. Αυτό είχε ώς συνέπεια την καταστροφή της πανίδας.  Αν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα,  πολλές χώρες δεν θα διαθέτουν καθόλου δάση στα επόμενα 50 χρόνια. Σε λίγα χρόνια, τα δένδρα θα γίνουν ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ. Γελάς ? Μη το γελάς ? Έτσι θα γίνει να μου το θυμηθείς !

Ωκεανοί ολόκληροι κατατρέφονται στο βωμό του χρήματος ! Πτηνά και ψάρια θανατώθηκαν...και συνεχίζουν να θανατώνονται με τον χειρότερο και πιο βάναυσο τρόπο !
 Και όλα αυτά, όταν εγώ...σου δινω απλόχερα ο,τι πολυτιμότερο έχω ! Η φύση έχει απο μόνη της τόσα αγαθά ! Και εσύ, αντι να τα χρησιμοποιήσεις, τα σκοτώνεις !

Και να'ταν μόνο τα παραπάνω που με θλίβουν ! Τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητά σου, με πεθαίνουν μέρα με την ημέρα ! ΑΚΟΥΣ ! Με πεθαίνουν ! Η υπερθερμανσή μου ενδέχεται μέχρι το 2100 να αυξηθεί κατά 1,4% εως 5,8%. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο της στάθμης της θάλασσας από 15 εώς 95 εκατοστά. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ? Αυτό σημαίνει οτι πολλές μεγάλες πόλεις θα πλημυρίσουν, οι πάγοι θα λιώσουν και κατα συνέπεια θα αλλάξει η σύσταση του νερού των ωκεανών.

Για να  μη σου πω για τη λειψυδρία. Δεν το βλέπεις ? Δεν το βλέπεις οτι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό ! Δεν το βλέπεις οτι εαν η κατάσταση δεν αλλάξει τουλάχιστον το 50% του είδους σου θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο μέλλον ?

Δεν σε νοιάζει ε? Γιατί να σε νοιάξει ! Εσένα σε ενδιαφέρει το ΤΩΡΑ ! ΤΩΡΑ να βγάλω λεφτά απο τις πετρελαιοπηγές, ΤΩΡΑ να χτίσω την αυτοκρατορία μου με θέα τη λίμνη Βιστονίδα, ΤΩΡΑ να σφάξω τα Δελφίνια στην Ιαπωνία για τη πάρτη μου και τις Φάλαινες για το κρέας τους, ΤΩΡΑ να πετάξω τα σκουπίδια μου όπου να'ναι .....ΟΛΑ ΤΩΡΑ , ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ !!!!
Το μετά ? Δεν σε ενδιαφέρει το μετά ? Το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου ? Δεν σε νοιάζει ? Δεν λέω...υπάρχουν φορές που πρέπει να σκοτώσεις για να φας. Αυτός ειναι ο κύκλος της ζωής. Αλλά απο αυτό μεχρι την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ για προσωπικό σου όφελος...έχει διαφορά. Δεν νομίζεις ?

Τι πρέπει να κάνεις ? Με ρωτάς τι πρέπει να κάνεις ? ΔΕΝ ξέρεις ? Είμαι σίγουρη οτι ξέρεις ! Να με προστατεύσεις γιατί κινδυνεύω. Να με αγαπάς όπως αγαπάς τον εαυτό σου.

Ξεκίνα απο τα απλά: Να ανακυκλώνεις, να μην αφήνεις το νερό να τρέχει ασκοπα, να βγάζεις τους φορτιστές απο την πρίζα, να σβήνεις το φως οταν δεν το χρησιμοποιείς, βάλε ηλιακό θερμοσύφωνα εαν μπορείς, βάλε φυσικό αέριο, πάρε το ποδήλατο ή τα μέσα μεταφοράς και όχι το αυτοκίνητο, κάνε αναδάσωση, μη πετάς σκουπίδια στο δρόμο ή στις ακτές. Αυτά είναι μόνο λίγα απο αυτά που μπορείς να κάνεις, αλλιώς...θα καταστραφώ !

Θα καταστραφώ...σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα. Η υπερθέρμανση θα είναι τόση που δεν θα υπάρξει ζωή πλέον σε αυτή τη Γη. Γιατί πρέπει να φτάσουμε σε αυτο το σημείο?  Κινδυνεύω ! Προστάτεψέ με. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Γιατί πρέπει να φθάσουμε  σε αυτό το σημείο....


Σε ευχαριστώ που με άκουσες !




H Γη μας καλεί...ας την ακούσουμε !




Πηγές: http://exoapotintaxi9.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B9

Σημείωση: Το θέμα της υπερθέρμανσης και καταστροφής του πλανήτη είναι τεράστιο. Χρειάζονται πολλές κόλλες χαρτιού για να καλυφθεί ενα τέτοιο σοβαρότατο θέμα. Με το παραπάνω κειμενό μου, προσπάθησα όσο μπορούσα να δείξω ενα μικρό μέρος της καταστροφής που προκαλούμε όλοι στον πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: