Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Έχουμε γίνει κυνικοί

Εχουμε γίνει κυνικοί ! Φταίει η ζωή μας που είναι δύσκολη ? Φταίει η ψυχολογία μας που έχει τα κακά της τα χάλια ? Φταίνε τα οικονομικά μας που πάνε κατά διαόλου ? Φταίει ο τρόπος που μεγαλώσαμε ? Φταίει η μαλακία στον εγκέφαλο ?

Με λύπη μου βλέπω μεσω facebook σχόλια τύπου «καλά της κάνανε της πουτάνας, έχουνε νόμους οι τύποι όχι μαλακίες» κάτω απο αναρτημένες ειδήσεις με τίτλο: «Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε γυναίκα επειδή κάπνιζε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού» ή το πιο πρόσφατο σχόλιο «είχαν αρχίδια ρε οι τύποι»  στην είδηση «7 άνδρες βίαζαν 100 γυναίκες» με αφορμή το επεισόδιο βιασμού των γυναικών στην Βολιβία! Ακόμα χειρότεροι ειναι αυτοί που εκτός απο το ότι πατάνε το γαμημένο το "like" συνεχίζουν γράφοντας "πες τα ρε μεγάλε" ! ή "χαχαχαχα...καλό" ! Αυτομάτως φυσικά βγήκα απο την σελίδα !

Όταν ο  αλλος κρύβεται πίσω απο μια φωτογραφία ή ενα ονομα που πιθανότατα να μην του ανήκει, νιώθει την ελευθερία - ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ- να γράψει οτι του κατέβει στο κεφάλι !
Ο κόσμος του social networking το "επιβάλει" ολο αυτό ! Η ΖΩΗ το επιβάλει ολο αυτό !

Κυνισμός ! Κυνισμός παντού !  Δε λεω...είναι και αυτό μια άμυνα.
Αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι για τον ίδιο σου τον εαυτό ! Μήπως έγω είμαι εύθυκτη και κωλοευαίσθητη και οι υπόλοιποι έχουν δίκιο ? Μήπως να τη δώ αλλιώς τη φάση ? Σαφώς όχι ! Αλλά σε κάθε περίπτωση....λυπάσαι. Λυπάσαι για την κατάντια μας. Θα μου πείτε " Σιγά ρε Άννα...εσύ είσαι καλύτερη" ?  ΌΧΙ δεν είμαι !

Αλλά χαίρομαι που δεν κάνω "like" σε αναρτήσεις που με προσβάλουν σαν άτομο. Που με το που τις βλέπω, καρφώνω το βλέμμα στην οθόνη του Η/Υ και μένω με το στόμα ανοιχτό !
Χαίρομαι που - εν μέρει - μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι καλαίσθητο και τι όχι !
Και πάνω όλα, χαίρομαι που αρνούμαι - προς το παρόν τουλάχιστον - να μπω στο τρυπάκι να γίνω κι εγω κυνική σαν τους υπόλοιπους !







1 σχόλιο:

Λόκα!! είπε...

Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για "ανθρώπους" ψυχικά άρρωστους!!!Δεν έχουν με τη να ασχοληθούν και επίσης πάρα πολύ πιθανό να μην έχουν οι ίδιοι οικογένεια για να προσπαθήσουν έστω στο ελάχιστο να μπουν στη θέση αυτών των γυναικών (σε αυτή τη περίπτωση)
Οπότε, εσύ που σε όλα τα παραπάνω δεν συγκαταλέγεσαι, σημαίνει ότι είσαι ένας ανθρωπος που δε θέλει το κακό του άλλου και πονάς με το πόνο του.
Αρα μη μπαίνεις καν στο τρυπάκι να αναρωτιέσαι!!