Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Καλησπέρα αδέρφια !

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ενα θέμα που κυνηγάω τις τελευταίες ημέρες.


Όπως κάποιοι μπορει να γνωρίζετε ήδη, είμαι άνεργη εδώ και 1,5 χρόνο. Και φυσικά δεν ειμαι η μόνη!


Προχθές λοιπόν μπήκα στη ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Α για να πληροφορηθώ σχετικά με το ποιες κατηγορίες ανθρώπων δικαιούνται μειωμένο εισητηριο / κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.





Βρήκα οτι πολύ σωστά υπάρχει μειωμένο εισητήριο για φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης / Μαθητές Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης /Πολύτεκνοι και Οικογένειες Πολυτέκνων. ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
  Συνέχισα που λέτε, την περιήγησή μου στην ιστοσελίδα και μπήκα στην Δωρεάν Μετακίνηση Επιβατών (απο περιέργεια) και εκτός απο κάποιες ομάδες οπου ΔΙΚΑΙΩΣ έχουν δωρεαν μετακίνηση βρήκα και αυτο: http://www.oasa.gr/content.php?id=freekom ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Όπως καταλαβαινετε τα πήρα κρανίο ! Πριν απο καιρό είχε τεθεί στην Βουλή το θέμα εξομοίωσης των ανέργων με τις υπόλοιπες ευπάθείς ομάδες αλλά όπως όλα τα άλλα σοβαρα θέματα, έμεινε στο σιρτάρι.
Μίλησα με Ο.Α.Σ.Α. για το θέμα και μου είπαν οτι πρέπει να μιλήσω με το υπουργειο ! Όπως καταλαβαίνετε στο υπουργείο με στελναν απο τον άννα στον καϊάφα με αποτέλεσμα να κρατήσω μόνο κάποια ονόματα (του Γενικού Γραμματέα, του Συμβούλου του Υπουργού και του υπευθήνου της Διευθυνσης Επιβατικών Μεταφορών) χωρίς να έχω μιλήσει ουσιαστικά με κάνεναν παρα μόνο με τις γραμματείς τους.  
  Έθεσα το θέμα στην ομάδα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ  του FACEBOOK  και  πάνω στη συζήτηση, εκτός απο την υποστήριξή τους για το εγχείρημα, προέκυψε και το θέμα των τριτέκνων, οι οποίοι ούτε εκείνοι έχουν μειωμένο εισητήριο στα Μ.Μ.Μ.
  Και για να μη σας κουράζω άλλο, όλο αυτό με ώθησε στο να συντάξω μια επιστολή προς το Υπουργειό Μεταφορών που θα αιτούμεθα την εξομοιώση των ανέργων και τριτέκνων με τις ευπαθείς ομάδες.
Σκοπός μας είναι να μαζεψουμε μερικές υπογραφές και να πάμε μερικά  άτομα στο Υπουργειο για να δώσουμε χέρι με χέρι την επιστολή. Έστω να πάρει ένα πρωτόκολλο, αυτο θα ήταν μια αρχή. Δεν λέω να παμε ΟΛΟΙ οσοι υπογράψουν.  Έστω κάποιοι. Όσοι μπορούν. Μέχρι στιγμής έχουμε μαζευτεί 15 άτομα.
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπον, εαν κάποιος / κάποια  ενδιαφέρεται για την συγκεριμένη κίνηση και θέλει να συμπεριλφθεί στα ονόματα που θα υπογράψουν, παρακαλώ στείλτε παρακάτω το σχόλιό σας αναγράφοντας το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας ή εαν δεν μπορείτε εκεί, θα με βρείτε στο FACEBOOΚ από όπου μπορούμε να επικοινωνούμε. Το link για το προφίλ μου είναι:   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.447566531987.238869.707476987&type=3#!/profile.php?id=707476987
Παρακαλώ πολύ, όσοι ενδιαφέρονται να κοινοποιήσουν στο blog τους είτε στο FACEBOOK το συγκεκριμένο αρχείο ! Μη ξεχνάτε ότι ΕΜΕΙΣ έχουμε τη δύναμη. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό τόσο το καλύτερο.
Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. 

Και για να ξέρετε τι υπογράφετε, η επιστολή ειναι η κάτωθι:






ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2 & ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΓΟΣ
15669 ΑΤΤΙΚΗ

                                                                                        Αθήνα, ............. Μαρτίου 2012

Προς: Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών
Υπ’όψιν: κυρίου Κουτσονίκα
Κοιν.: κυρίου Κουλουβάκη

ΘΕΜΑ:  Ανάγκη πλήρους εξομοίωσης κομίστρων των ανέργων και τρίτεκνων οικογενειών με τις ευπαθείς ομάδες.

Κύριοι,
    Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, είναι πάγιο αίτημά των ανέργων και των τρίτεκνων οικογενειών ειναι η πλήρης εξομοίωση κομίστρων με τις ευπαθείς ομάδες.
    Όπως ήδη γνωρίζετε οι άνεργοι ανέρχονται  πλέον στο  1.000,000 – και αυξάνονται καθημερινά- και οι οικογένεις τριτέκνων είναι και αυτές σε δυσμένεια καθώς τα νέα μέτρα που έχει επιβάλει Τρόικα και κυβέρνηση είναι ασβάστακτα .   Πολλοί πολίτες αναγκάζονται να παρανομούν μη εκδίδοντας εισητήριο, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόμιστρα των   εισητηριών αλλά και των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.
    Γνωρίζουμε οτι ήδη έχετε μειωμένα κόμιστρα για ευπαθείς ομάδες όπως Φοιτητών – Σπουδαστών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολύτεκνων και οικογενειών πολυτέκνων, παιδιών απο 7 εως 12 ετών, νέων ηλικίας 13 έως 18 ετών, ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών , σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., φοιτητών Σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών. 
    Παρ’όλα αυτά, θεωρούμε συνταγματικό δικαίωμα των ανέργων και των τριτέκνων να συμπεριληφθούν σε αυτές τις ομάδες καθώς πλέον το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό. Το επίδομα ανεργίας – για όσους το λαμβάνουν ακόμα-   έχει φθάσει στα € 359,00 και το επίδομα τριτέκνων στα € 268,00 το δίμηνο για παιδιά άνω των 6 ετών αλλά κάτω των 23 ετών.  Όπως καταλαβαίνετε, μας είναι αρκετά δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στο υψηλό κόστος κομίστρων που μας επιβάλλεται καθώς ήδη βαλλόμαστε απο παντού. Χαράτσια, αυξημένη φορολογία, υψηλό κόστος διαβιωσης.  
  Δεν ζητάμε την δωρεάν μετακίνησή μας. Ζητάμε μόνο την εξομοίωσή μας με τις ευπαθείς ομάδες .
   Σε οτι αφορά τη διαδικασία ελέγχου εισητηριών και καρτών απο τους αρμοδιους  υπαλλήλους (ελεγχτές), προτείνουμε  ο άνεργος να επιδεικνύει- μαζί με το μειωμένο εισητήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών την ανανεωμένη κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.  καθώς και την Αστυνομική του Ταυτότητα. 
  To ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τους τρίτεκνους. Ο τρίτεκνος μπορεί  να επιδεικνύει,  μαζί με το μειωμένο εισητήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών, την κάρτα τριτέκων καθώς και την Αστυνομική του Ταυτότητα. 
    Παρακαλούμε, όπως παραμέμψετε το αίτημά μας στον αρμόδιο Υπουργό / Υφυπουργό του Υπουργείου σας, προκειμένου να εξετάσει το ανωτέρω θέμα με την δέουσα προσοχή.

Μετά τιμής,

Μανουηλίδου Άννα                                                               
Αναστασία Τολίζα
Εύα Τσακιριάν
Ζωή Χατζηαποστόλου
Θεοδωρα Κουτσουβέλη
Άννα Ντεμιρτζιάν
Γεωργία Χατζή
Μάρθα Κουλερή
Σωτηρία Υφαντή
Στέφανος Κουτσουρής
Μαρία Μπουγαλή
Νίκος Ηλιόπουλος
Μαρία Δασταμάνη

Δουβάρα Στέλλα

Χρυσάνθη Κατσίκη
(θα γραφτουν κι αλλα ονοματα, αρκει να πάρω εγκριση)



Υ.Γ.: Παρακαλείστε σε περιπτωση που βρείτε ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, ενημερώστε με άμεσα προκειμένου να τα διορθώσω και να φύγει μια σωστή επιστολή.

Ευχαριστώ,

Μανουηλίδου Άννα

Και για να μη νομίζετε οτι έχετε να κάνετε με κανένα "ρομπότ" ειδού και μια φωτογραφία μου :)














Contact form generator powered by 123ContactForm.com | Report abuse

2 σχόλια:

chrysak είπε...

Συμφωνώ μαζί σας. Ονομάζομαι Χρυσάνθη Κατσίκη είμαι άνεργη 2 χρόνια και θα ήθελα να μετακεινούμε ΔΩΡΕΑΝ από τα ΜΜΜ.

chrysak είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.