Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

SWOT ANALYSIS ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκεί που διάβαζα για την σαλιγκαροτροφία μου, έπεσε το μάτι μου στην ανάλυση  SWOT, την οποία - απο οτι κατάλαβα - πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος που παει να φτιάξει επιχείρηση.

Iδού τι λέει για αυτο η Βικιπαιδεία:
Η ανάλυση SWOT είναι ένα εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος μίας επιχείρησης, όταν η επιχείριση πρέπει να λάβει μία απόφαση σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει ή με σκοπό την επίτευξή τους.
Το αρκτικόλεξο SWOT προκύπτει από τις αγγλικές λέξεις: Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats (αντίστοιχα στα ελληνικά: δυνατά σημεία, αδύνατα σημεία, ευκαιρίες, απειλές).

Ηθελα να'ξερα ! Αυτά τα τζιμάνια στην Βουλή που μας το παιζουν και οικονομολόγοι τάχα μου τάχα μου (οικονομολόγοι του κώλου είναι) γνωρίζουν αυτόν τον όρο !
Κατ'εμέ: τα δυνατά σημεία ειναι ο λαός / τα αδύνατα το σαθρό σύστημα / οι ευκαιρίες πρεπει να τις δημιουργήσουμε και οι απειλές....μα φυσικά οι πολιτικοί.

Κατά τον Παπα-δήμιο και το συνάφι του : τα δυνατά σημεία είναι οι ιδιοι / τα αδύνατα ο λαός/ οι ευκαιρίες ειναι το χρήμα που μπαινει στην τσέπη τους και οι απειλές....μα φυσικά δεν υπάρχουν. Διότι οι ιδιοι ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ οτι απειλούνται, ποσώ μάλλον όταν η ατιμωρισία στην Ελλάδα πάει σύννεφο !

Για πόσο ακόμα ; Mου λέτε : Για πόσο ;

Kαλό σαββατοκύριακο  αδέρφια ! Με δύναμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: