Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Θεατρο κριτική "Ριττερ, Ντένε, Φός"



Καλησπέρα σε όλους ! Ως γνωστή θεατρόφιλη θα ήθελα να σας δώσω την κριτική μου για το έργο "Ρίττερ, Ντένε, Φος" του Τόμας Μπέρνχαρντ
Σκηνοθεσία: Δ. Καταλειφός, Ρ. Οικονομίδου, Αν. Κοκκίνου, Π. Παπαδόπουλος.
Ερνηνεύουν: Ρ. Οικονομίδου, Άν. Κοκκίνου, Δ. Καταλειφός.
ΤΟ ΕΡΓΟ: Τρία αδέρφια: μια άκρως ψυχαναγκαστική γεροντοκόρη, η "επαναστάτρια" αδερφή της και ένας μισότρελος αδερφός προσπαθούν να εναρμονιστούν στο ίδιο σπίτι. Η μεν γεροντοκόρη έχει εμμονή με τον αδερφό, η δε "επαναστάτρια" μόνο επαναστάτρια δεν ειναι - καθώς μένει καθηλωμένη σε ενα σπιτι και με μια αδερφή που υποτιθετε δεν γουστάρει μία - και ενας αδερφός που βγαίνει απο ενα ψυχιατρείο και με τ...ον δικό τρόπο εξιστορεί το δράμα του. Την αγάπη που δεν ένιωσε, την απαξίωση των πάντων πλην της μουσικής κ.α.

ΚΡΙΤΙΚΗ: Οι ερμηνείες των ηθοποιών Ρ. Οικονομίδου, Άν. Κοκκίνου, Δ. Καταλειφός είναι εκπληκτικές. Ο Καταλειφός δίνει ρέστα στη σκηνή ! Το κείμενο αν και κουραστικό, σε βάζει σε σκέψεις. "Απαξιώνεις τον εαυτό σου όταν απαξιώνεις ενα μουσικό όργανο" "Μάκάρι να γινόταν ένας σεισμός και να γκρεμιζόταν αυτή η χώρα" (και φυσικά μιλούσε για την Γερμανία και γενικά μιλούσε απαξιωτικά για αυτήν) είναι μόνο λίγες απο τις ατάκες που μου άρεσαν :) Γενικά είναι ενα παρα πολύ καλό έργο με φοβερές ερμηνείες.
Παρ'όλα αυτά, είναι πολύ βαρύ και αργόσυρτο. Ειδικότερα στο πρώτο μισό της ώρας. Διαρκεί 3 ώρες, οπότε οι θεατές κουράζονται αρκετά. Κρίμα, καθώς θα μπορούσαν πιστεύω κάπως να το σώσουν κόβοντας κάποια στοιχεία, εαν γινόταν φυσικά. Δεν ειμαι και σκηνοθέτης.


Στο θέατρο: Σφενδόνη
Μακρή 4, Μακρυγιάννη
Μακρυγιάννη
ΤIP: Πολύ κοντά στο σταθμό "Ακρόπολη" του Μετρό
Τηλ.: 2109246692
Παραστάσεις: Απόγ: Τετ., Κυρ. 6 μ.μ. Βραδ: Πέμ..-Σάβ. 8 μ.μ. Μέχρι 8/4
Εισ.: € 20, φοιτ.: € 15. Κάθε Τετ., Πέμ. € 15.

 Περισσότερα στο:

http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/?id=10011107


Δεν υπάρχουν σχόλια: