Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τι να αισθάνεσαι άραγε.....

Tι να αισθάνεσαι άραγε χορεύοντας ?

Ο τραγουδιστής ξεκινάει. Κάντε Χόντο: τραγούδι λυπητερό. Εσύ υπακούς....κλείνεις τα μάτια και παραδίνεσαι....συνοδεύεις τον τραγουδιστή με τον χορό σου...γίνεστε ένα !

Χτυπάς τα παπούτσια σου στον ρυθμό της μουσικής.  Βηματίζεις κοφτά. Το κόκκινο φόρεμά σου αναδεικνύει το καλλίγραμμο σώμα σου.... Τα χέρια σου ανεβαίνουν ψηλά με χάρη....Ο φωτισμός στην σκηνή εστιάζεται σε αυτά...είναι άλλωστε το μυστικό σου όπλο.

Η μουσική ανεβαίνει...οι χορευτές δίπλα σου χτυπάν παλαμάκια...κι εσύ εκεί....χορεύεις με μανία !

Ποιους δαίμονες θέλεις να εξαγνίσεις άραγε ? Τι νόημα να έχουν για εσένα αυτοί οι στίχοι? Στίχοι που βγαίνουν απο την ψυχή του τραγουδιστή ! Αυτοσχεδιάζει....βγάζει απο μέσα του όλο του το είναι.

Ο τραγουδιστής συνεχίζει...σαν ποιήμα οι στίχοι του...σαν ν' απαγγέλει. Το τραγούδι του...λυπητερό. Ξεριζωμός...ξενυτιά...θάνατος.  Και εσύ εκεί...κλείνεις τα μάτια και χορεύεις ..χτυπας τα πόδια σου με δύναμη, σηκώνεις λιγο το φουστάνι, νιώθεις την ψυχή σου ν' ανυψώνετε όπως ανυψώνετε και η φωνή του τραγουδιστή !

Άλλωστε...για αυτό δεν χορεύεις ! Για την ψυχή σου ?  Τι να αισθάνεσαι άραγε χορεύοντας ? Εκφράζεις όλα όσα θες ? Όλα όσα αισθάνεσαι ?

Τι να αισθάνεσαι άραγε.....





1 σχόλιο:

issallos είπε...

καλημερα...!!!
Εμενα τωρα που ποτε δεν μ αρεσε ουτε το τανγκο ουτε εν γενει η λατιν...
δεν.... ενα πραμα...δεν μ αρεσει λεμε..!!!

απλα για την ιστορια...ολο το φλαμενγκο στιριζεται στην κελτικη μουσικη και στον ρυθμο της και μοιαζει τελετουργια ξωτικων και παραδοσεων που ερχονται απο πιο βορεια γιαυτο και το τοσο μυστηριο που εκπεμπουν οι χορευτες.....και καθως συναντησαν το μεσογειακο ταπεραμεντο απογειωθηκαν....!!!