Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

To Πάσχα έρχεται και οι πρώτοι εκδρομείς κάνουν την εμφάνισή τους απο σήμερα στους δρόμους της μεγαλούπολης.

Πεζοί με βαλιτσούλες στο χέρι μπαίνουν μέσα σε Μ.Μ.Μ....οικογένειες στα αυτοκίνητά τους γεμάτες χαμόγελο και με μια ανακούφιση οτι θα ξεφύγουν απο την τρέλλα που επικρατεί στο κέντρο. Ολοι αδημονούν να σμίξουν με τις οικογένειες / φίλους τους στα χωριά τους και περιμένουν να γιορτάσουν αυτές τις άγιες μέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Χαμόγελα...γέλια...ευτυχία.

Όλα αυτά καλά..αρκεί οι οδηγοί - αλλά και οι πεζοί - να προσέχουν στους δρόμους ! Και αυτό ισχύει για όλους ! Μπορει κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του πολύ καλό οδηγό...αυτό όμως δεν συμαίνει οτι ΕΙΝΑΙ κιολας ! Τώρα τις γιορτές μπορεί να θέλουμε να είμαστε λίγο πιο χαλαροί..να πιούμε ενα ποτάκι παραπάνω ρε αδερφέ ! ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΓΑΜΩ ΔΗΛΑΔΗ ...θα πείτε ! Και εγώ μαζί σας αδέρφια. Αρκεί αυτό να μην αποβεί μοιραίο για εσάς αλλά και για τους άλλους.

"Ωχου ρε Άννα ! Δε μας παρατάς ! Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Μας τα έπριξες πια !" θα λέτε απο μέσα σας. Είμαι σίγουρη.

Θα σας πω λοιπόν μια μικρή ιστορία -πρεπει να την έχω ξαναπεί, συγγνώμη αλλά έχω και ένα μικρο-αλσχαίμερ.

Πριν απο πολλά χρόνια, δεν θυμάμαι πόσο ετών είμουν τότε, οι σχέσεις μας με την γείτονα χώρα την Τουρκία δεν ήταν και οι καλύτερες. Εννοώ οτι ήταν τόσο τεταμένες που μερικοί μιλάγανε ακόμα και για ΠΟΛΕΜΟ. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν...τα πρωτοσέλιδα οργιάζαν. Ενα λοιπον πρωτοσέλιδο που είχε κάνει σε όλους μας εντύπωση, είχε γραφτει σε μια απο τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας και έγραφε: "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ"

Σας αφήνω με αυτό.

Ας κρατήσουμε τα χαμόγελα, τα γέλια και την ευτυχία και μετά τις διακοπές του Πάσχα στη ζωή μας. Καλό ταξίδι και καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους !




Δεν υπάρχουν σχόλια: