Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ενας χρόνος shmeioseto. Ευχαριστώ !



Aγαπητοί μου φίλοι καλη σας ημέρα.

  Το shmeioseto έκλεισε αισίως το ένα έτος λειτουργίας του. 
Ποιος να μου το'λεγε, οταν ξεκίνησα αυτό το μπλόγκ ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έγραφα αυτές τις αράδες ενα χρόνο αργότερα.

  "Αθήνα όμορφη πόλη" ήταν το πρώτο μου κείμενο. Τότε που οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα έκαναν τις πρώτες τους πορείες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.  Ήταν τότε που η βόλτα μου αυτή στο κέντρο, μου έφερε την έμπνευση να γράψω. Θυμάμαι ακόμα εκεινο το συναίσθημα. Λέξεις...φράσεις ολόκληρες περνούσαν απο το μυαλό μου καθώς περπατούσα προς τον Εθνικό Κήπο. Το κεφάλι μου κόντευε να σπάσει απο την ένταση όλων αυτών που αισθανόμουν και ήθελα με κάποιο τρόπο να τα μοιρασθώ αυτό μου το συναίσθημα. Ενα στυλό είχα μόνο και μια απόδειξη σούπερ μάρκετ για χαρτί.

  Αυτή η απόδειξη έμελλε να κάνει την αρχή για τα υπόλοιπα κείμενά μου μέσω του shmeioseto.
Άλλα καλά...άλλα άσχημα..άλλα αδιάφορα. Κείμενα όμως τα οποία βγήκαν απο την καρδιά μου. Το συναίσθημα έπαιζε πάντα ρόλο σε όλα όσα έχω γράψει.  Αλλωστε, εαν δεν δώσεις την ψυχή σου σε αυτό που γράφεις....εαν δεν δώσεις το 100% του εαυτού σου, δεν θα δώσεις στον αναγνώστη αυτό που επιθυμείς. Και αυτό που εγώ επιθυμώ ειναι να γράψω ενα κείμενο το οποίο να αξίζει να διαβαστεί. Δεν το πετυχάινω πάντα..άλλωστε δεν είμαι συγγραφέας. Αλλά το προσπαθώ....

  Απο πέρυσι μέχρι φέτος εκτός απο το δικό μου μπλόγκ, μου δώθηκε η ευκαιρία να γράψω και για το μπλόγκ της ομάδας facebook με όνομα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ http://denantehoallo.blogspot.gr/#!/ για θέματα κυρίως που απασχολούν την κοινωνία μας, αλλά και προς μεγάλη μου εκπληξη, ενας φεϊσμπούκος φίλος απο την Αμερική μ'εμπιστεύτηκε για να γράφω για το μπλόγκ του TRAILER MUSIC VIBE http://trailermusicvibe.blogspot.gr/ που αφορά στην επική μουσική και στο οποίο γράφω κείμενα με βάση βίντεο απο το YOUTUBE τα οποία έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Αντιλαμβάνεστε φυσικά την χαρά μου ! Μπορείτε να επισκεφθείτε τα δυο αυτά μπλόγκ, προκειμένου να διαβάσετε οχι μόνο τα δικά μου κείμενα, αλλά την φιλοσοφία τους γενικότερα.

  Δεν θα μπορούσα φυσικά να είχα γράψει όλα αυτά, εαν δεν είχα πάνω απ'όλα την υποστήριξη την δική σας. Την υποστήριξη όλων των φίλων μέσω facebook και όχι μόνο. Τα σχόλια σας θετικά και αρνητικά (άλλωστε έχουμε πει οτι η αρνητική κρητική μας κάνει καλύτερους) μου έδιναν κάθε φορά το έναυσμα να συνεχίσω να γράφω. Να γράφω, εαν όχι καθημερινά αλλά αρκετά συχνά, για θέματα τα οποία αποσχολούν λίγο - πολύ όλους μας.  Μέσα απο το γράψιμο έχω εξελιχθεί. Εσείς με έχετε βοηθήσει να εξελιχθώ με την αγάπη και συμπαράστασή σας.


    Θελω λοιπόν να σας ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξή σας απο την αρχή μέχρι και σήμερα. Θέλω να πιστεύω οτι θα συνεχίσω να γράφω και να σας κρατώ όσο μπορώ το ενδιαφέρον. Ξέρω...περνάμε δύσκολες ώρες. Δυσκολες ήμέρες. Εγώ, εσείς, η Ελλάδα ολόκληρη. Δεν ειναι ευκολο για κάποιον που έχει στο κεφάλι του χίλια δυό προβλήματα να ασχολείτε με αυτά που γράφω.  Θέλω να πιστεύω όμως οτι μόνο ο ΛΟΓΟΣ, ο ΣΩΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ θα κάνει την διαφορά σε όλο αυτό που ζούμε σήμερα.  Και αυτός ειναι ο σκοπός μου. Να γράφω όσο γίνεται καλύτερα. Δεν ξέρω εαν θα το πετύχω. Ξέρω μόνο οτι θα το προσπαθήσω. Ελπίζω, έστω κι εαν δεν συμφωνώ με όλους σε όλα, να μην σας απογοητεύσω γράφοντας κάτι που μπορεί να μην σας αρέσει ή που ενδεχομένως να ειναι ενάντια στις δικές σας πεποιθήσεις.

  Συνεχίζουμε λοιπόν...γερά και δυνατά. Και γράφω "συνεχίζουμε" γιατί εσεις είστε η πηγή έμπνευσής μου ! Το shmeioseto ανήκει και σε εσάς. Σας ευχαριστώ.



Μανουηλίδου Άννα




2 σχόλια:

xristina είπε...

ένας χρόνος έκφρασης...να τους χιλιάσεις!!!

issallos είπε...

Μονο ενα χρονο εκανα να ερθω κατα δω???? Λοιπον μιας και γιορταζεις αντε να τα κατοστισεις τα γραφομενα σου αλλα και παλι μην ανησυχεις για τιποτα το blogging εχει περσαει στην ιστορια.... !!!! Ειδικα τετοια εποχη που τα σχολια κοντευουν να εξαφανιστουν απο ολους μας !!!! Δηλαδη τα ανυπαρκτα ενα πραμα !!!!χαχααχαχχααχαα!!!! Να σαι καλα να δημιουργεις και να χαιρεσαι που ακομα πληρωνεις την συνδεση σου να εχεις ενα δυο τρια ...οσα θες τελος παντων blogs εγω με 8 ειμαι καλα δεν θα παρω αλλο !!!
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ !!!!